ANATOMIE -> Manechine resuscitare

        W19008 - Cap pentru intubaţie endotraheală

Acest model a fost creat în mod special pentru predarea şi exersarea intubării endo-traheale. Proiectat în mărime naturală, capul oferă pentru predat unghiuri, adâncime, precum şi presiuni corecte la inserţia unui laringoscop. Se află montat pe un suport. Se livrează fără laringoscop.
21x16x17,5 cm; 0,6 kg.

 
 

        W19356 - Simulator drenaj toracic

 

 

 
 

        W 19361 - Simulator de cricotirotomie şi traheotomie

 

 

 
 

        W19365 - Simulator de mini-cricotirotomie şi mini-traheotomie(un singur simulator)

 

 

 
 

        W30508 - Simulator intubare endo-traheală

În asigurarea menţinerii deschise a căilor respiratorii, intubarea endo-traheală cere o foarte mare îndemânare, fiind însoţită de anumite riscuri. Pentru a avea dreptul în calitate de medic de urgenţă să executaţi intubări, trebuie mai întâi de toate să exersaţi acest lucru în sala de operaţii în timpul anestezierii. Simulatorul pentru intubări  permite o exersare a intubării de foarte bună calitate şi în condiţii aproape reale, conferindu-ţi posibilitatea:

 1. De a dobândi îndemânare în intubarea traheală atât pe cale nazală, cât şi pe cale orală.
 2. De a dobândi îndemânarea de a mânui dispozitivele pentru căile respiratorii de deasupra glotei (ex. masca pentru calea laringiană, tubul pentru calea esofagiano-gastrică).
 3. De a confirma sunetul de aer din dreapta şi din stânga cu un stetoscop
 4. De a determina ventilaţia unui plămân
 5. De a determina intubarea accidentală în esofag De a folosi laringoscopul şi de a exersa protejarea căilor respiratorii, fapt care se poate efectua aproape ca în cazuri reale.
 6. de a îndoi gâtul şi de a întinde capul
 7. de a scoate mandibula în faţă

Limba, epiglota şi faringele sunt reproduceri fidele, limba şi gura fiind făcute dintr-un material moale. Dinţii din faţă (cei 4 de sus) sunt făcuţi astfel încât să se rupă dacă presiunea este incorect exercitată, ei fiind folosiţi ca un punct de sprijin/pivot în timpul folosirii laringoscopului. Este posibilă inclusiv determinarea intubării incorecte!
Dacă intubarea şi ventilarea sunt executate corect, acest lucru este demonstrat de ridicarea simultană a părţii stângi şi drepte a pieptului. Dacă este ventilat un singur plămân, greşeala va putea fi observată prin ridicarea unei singure părţi a pieptului. Dacă tubul traheal este greşit intubat în esofag şi se transmite aer, abdomenul seridică (balonarea stomacului), făcând posibilă determinarea greşelii.
Unele părţi din mulaj sunt făcute special să se deterioreze dacă sunt mânuite greşit. Accesorii: 3 dinţi, ulei de silicon, cutie pentru transport.

 

 
 

        1018868 - Tors cu functii avansate, defibrilare, EKG si resuscitare

Acest manechin imbunatatit, permite efectuarea defibrilarilor manuale, automate si semiautomate. O cutie interna permite absorbtia socurilor in intregime, protejand astfel cursantul si echipamentele. Este de asemenea posibil sa monitorizati manechinul, asemenea unui pacient real, fiind compatibil cu o multime de defibrilatoare, monitoare si simulatoare ale pacientilor. Prezinta 4 pozitii pentru EKG si doua pentru defibrilare. Manechinul simuleaza un pacient neanesteziat pe care se pot exersa intubari, ventilari, aspiratii si tehnici CPR. Se pot reproduce accidente precum "inghitirea limbii" si "spasm laringian". Sunt prezentate anatomic: dinti, limba, faringe nazal si oral, laringe, epiglota, corzi vocale reale si false, trahee, plamani, esofag si stomac. Se pot exersa intubari orale si nazale folosind diferite tehnici. Aplicand presiune pe cartilagiul cricoid si tiroidian puteti modifica pozitia traheei pentru a exersa manevra Sellick. Prezinta puls carotidian.

 
 

        W44735 - Manechin pentru exersare tehnici CPR cu optiuni traumatice

Acest manechin prezinta posibilitatea asezarii in diverse pozitii, simularea pulsului carotidian, parti anatomice distincte precum sternul, cosul pieptului. In completarea lui se pot folosi piesele optionale si seturile de mulaje pentru a amplifica realismul exercitiilor. Capul de tip "CPR" se poate inlocui cu un cap pentru manechine de tip "salvare", avand astfel acest tip de manechin. De asemenea se poate atasa un brat pentru exersarea injectiilor. Manechinul vine echipat cu imbracaminte, 5 piese tip "gura", 5 sisteme respiratorii. Daca solicitati partea electronica, primiti o consola externa ce indica pozitia corecta a maniii, compresia adecvata a pieptului si volumul necesar de aer. Se pot achizitiona separat rani pentru imbunatatirea antrenamentelor.

 
 

        W45001 - Simulator multifunctional CPR cu pachet "OMNI Code Blue"

Acest manechin in marime naturala, ofera posibilitatea exersarii tehnicilor de baza sau avansate folosite la salvarea pacientilor. Acesta include:

 • exersare practicare igiena orala si dentara
 • practicarea injectiilor intramusculare( fesa, brat) si subcutanate
 • exersare colostomii, ileostomii, interventie suprapubica, existand pentru toate procedurile rezervoare interne
 • spalaturi si hraniri artificiale
 • cateterizari femei/barbati
 • spalaturi vaginale si exersari tehnici "Papanicolau"
 • prostata palpabila
 • san palpabil(san barbat interschimbabil si 7 anomalii la san de femeie)
 • parte amputata
 • 2 ulceratii decubitus
 • ochii se deschid, se inchid, se dilata pupilele
 • monitorizare pulsatii CPR
 • exersare respiratie gura la gura
 • puls carotidian palpabil
 • monitorizare CPR: se afiseaza cadenta si adancimea de compresie si ventilatia
 • este dotat cu 10 piese tip "cai respiratorii", suport de gat si geanta de transport

   
   

          W45116 - Simulator avansat CPR cu pachet "OMNI Code Blue"

  Este un simulator de calitate ce poate fi utilizat foarte mult timp, avand o constructie puternica, durabila, cu zone anatomice vizibile si cai respratorii interschimbabile. Acesta prezinta:

         
 • cai aeriene ce se pot inlocui in totalitate, pentru o igiena sporita in cazul practicarii ventilarii gura la gura
 • cap, gat si falca total articulate
 • caile aeriene se blocheaza cand capul este dat pe spate
 • acces usor in cutia toracica, plamani, inima, pentru practicarea manevrei "Heimlich" cu realism
 • pieptul se ridica in timpul ventilarii
 • puls carotidian, al arterei femurale
 • locuri destinate injectiilor, in zina arterei femurale, intramusculare in deltoid, quadriceps, si in gluteus medius
 • ochii se deschid si inchid, pupilele se dilata
 • aparatul "OMNI Code Blue" monitorizeaza cadenta si adancimea compresiei cardiace, precum si corectitudinea ventilarii.
 • cot, bazin, genunchi articulati
 • 10 cai aeriene de rezerva
 • se poate demonta in zona bazinului pentru o mai buna stocare
 • vine cu geanta pentru transport

   
   

          W99836 - Simulator de interventie resuscitare in conditii critice

  Acest simulator prezinta dificultati in intubare, ofera posibilitatea rezolvarii provocarilor survenite la un pacient in stare critica. Folosind facilitatile de tip" inghitirea limbii" si "spasm laringian", instructorul poate crea o situatie critica ce necesita ca studentul(elevul) sa practice cricotirotomia. In plus, doua rani externe si una interna, sangerande, ofera posibilitatea exersarii aspirarii si controlului sangerarii.

   
   

          W44159 - Vesta pentru exersare EKG

  Exersarile tehnicii EKG se efectueaza de obicei folosind un manechin, sau cupland un monitor direct la aparatul EKG. Acest model de vesta permite o cale ieftina de a exersa aceste tehnici, folosind un voluntar real. Vesta este fabricata dintr-un material de culoarea pielii, avand 4 posturi de monitorizare. Simulatorul EKG poate sta intr-un buzunar special destinat. Se pot selecta diferite ritmuri. Vesta nu contine surse de energie si nu este destinata defibrilarii.

   
   

          W44091 - Manechin de reanimare cu simulator EKG

  Manechin didactic ACLS cu simulator interactiv de aritmie; Manechinul didactic complet realizat după un copil de 5 ani asigură instruirea ACLS pe scală largă.  Puncte de sprijin CPR palpabile, Cap, gât şi mandibulă  cu articulaţii. Tratarea tractului respirator:  anatomia realistică pentru gură, limbă, laringe, faringe, epiglotă, corzi vocale, trahee şi esofag, plămân drept şi stâng pentru ascultare separată, posibilităţi de absorbţie, intubaţie orală, nazală şi digitală, proprietăţi, stomac gonflabil pentru semnalizarea intubării prin esofag. Injecţii i.v. în braţ: mărimea naturală a venei de copil, articulat la biceps, pentru a face accesibilă partea antecubitală şi dorsală, curgere normală din sistemul ce se află sub presiune normală.  Măsurarea presiunii:  instructorul stabileşte valorile presiunilor sistolice şi diastolice, frecvenţa cardiacă şi volumul, boxa aflată în braţ produce sunetele unei presiune reale, cele 5 faze Korotkoff pot fi pornite şi oprite, banda de ascultare poate fi oprită sau pornită.  Infuzie intraosoasă:  dintre punctele de sprijin palpabile fac parte rotula, tibia şi tuberozitatea tibiei.
  Accesorii opţionale şi piese de schimb pentru W 44091
  W 44133; Etanşare tub
  W 44137; Plămân
  W 44138; Stomac
  W 44139; Piele şi vene;
  W 44140; 10 oase de picior intraosoase;
  W 44141; Piele intraosoasă
  W 44142; Patron de injecţie femurală

   

   

   
   

          W44101 - Cap pentru acces vascular venos în pediatrie

  Este un mijloc didactic de nepreţuit pentru exersarea şi demonstrarea infuziei şi injecţiei temporale şi jugulare, de la vârsta de nou născut până la sugarul de 12 luni. Gâtul este moale , confecţionat dintr-o burete flexibil pentru o palpare şi puncţie realistică. Modelul conţine următoarele: cap de copil (pentru un copil de 6 luni) cu piele şi vene, geantă pentru furnizarea lichidului, două ace cu fluture de grosime diferită, sânge artificial, geantă portabilă
  Accesori opţionale şi piese de schimb pentru W 44101
  W 44102 Eşantion de piele şi vene
  W 44103 Vene
   
  Accesorii opţionale şi piese de schimb pentru W 44593
  XP999, Lubrifianţi pentru simulatorii 3B, 250 ml

   

   
   

          W44104 - Cap pentru intubaţie

  Acest dispozitiv simulează un pacient neanesteziat şi are detalii anatomice ca: dinţi, limbă, faringe oral şi nazal, laringe, epiglotă, muşchi aritenoidian,coarde ale vestibulului laringelui, coarde vocale, trahee, plămâni, esofag, cartilaj cricoid şi stomac. Se livrează cu suport, spray lubrifiant şi geantă de transport. Se pot exersa următoarele metode de manipulare a căilor respiratorii: ET (instrucţie endotraheală) E.O.A. (Oesophageal Oral AirW ay); P.T.L. (Pharyngeal Tracheal Lumen);  inserţie de combitub; tehnici de ventilare şi aspiraţie; dilatarea corectă a vaselor sanguine; manevra Sellick (aplicarea presiunii cricoide schimbă poziţia traheii şi închide esofagul).

   

   

   
   

          W44125 - Manechin - tors cu sistem de resuscitare complet

  Acest manechin prezinta un sistem complet de resuscitare, contine componente modulare ce permit alcatuirea unui manechin ce se preteaza nevoilor dumneavoastra. Componentele se pot achizitiona ca intreg, sau separat pentru a imbunatatii simulatorul pe care il detineti.

  Principale caracteristici:

  Managementul cailor aeriene

 • Posibilitati de intubare orala, nazala si digitala
 • Realizare anatomica a narilor, dintilor, gurii, limbii, faringelui nazal si oral, laringelui, inelului cricoid, epiglotei, aritenoidului, corzilor vocale false si reale, traheei si esofagului
 • Intubari prin multiple tehnici
 • Posibilitati de aspiratie si inflatie
 •        

  Manevra CPR

 • Rata de compresie pentru adult
 • Ridicarea pieptului vizibila
 • Executarea de manevre gura la gura sau cu balon
 •        
 • Piept cu piele compatibila pentru defibrilare
 • Capabilitati interactive EKG

   
   
                 

          W44124 - Manechin cu sistem de resuscitare complet

  Acest manechin prezinta un sistem complet de resuscitare, prezentand provocari ce sunt prezente in situatii reale, avand 5 caracteristici majore ce permit efectuarea diferitelor scenarii. Manechinul are: sistemul de management al cailor respiratorii ce este prezentat impreuna cu capul, brat pentru masurarea tensiunii arteriale, piele a pieptului pentru efectuarea defibrilarii, corp complet pentru manevre CPR si brat pentru exersare injectii intravenoase. Nu are sisteme pentru conexiune la aparate de monitorizare CPR, memorie sau imprimanta.

  Principale caracteristici:

  Managementul cailor aeriene

 • Include o multitudine de accesorii necesare manevrelor
 • Cartilajul cricoid permite efectuarea manevrei Sellick
 • Posibilitati de intubare orala, nazala si digitala
 • Puls carotid palpabil( manual)
 • Realizare anatomica a gurii, limbii, faringelui, laringelui, epiglotei, corzilor vocale, traheei si esofagului
 • Plaman stang si drept separat, cu posibilitati de ascultare
 • Posibilitati de aspiratie
 •        

  Brat cu presiune arteriala

 • Intervale de ascultare pot fi oprite sau pornite
 • Instructorul determina nivelul sistolic si diastolic, bataile inimii si volumul sonor
 • Puls radial
 • Un difuzor din brat reproduce sunetul real al presiunii sanguine
 • Se poate folosi impreuna cu un difuzor extern pentru receptionarea sunetului in intreaga incapere
 •        

  Manevra CPR

 • Cap, gat si falca total articulate
 • Se poate efectua manevra de evitare a blocarii cailor aeriene cu limba la pacienti inconstienti
 • Zone palpabile si vizuale evidentiate pe manechin
 •        

  Piept pentru defibrilare

 • Compatibil cu toate tipurile de defibrilatoare, monitoare si manechine
 • Cutia interna este realizata astfel incat sa absoarba forta socului produs, se recomananda utilizarea a maximum 360 jouli
 • Se pot efectua defibrilari manuale, semiautomate si automate
 • Precum la un pacient real, exista 4 pozitii pentru EKG si 2 pentru defibrilari
 •        

  Brat injectii intravenoase

 • Articulat la nivelul bicepsului, pentru acces antecubital si dorsal
 • Zona predefinita osoasa la umar, pentru identificarea tesutului muscular pentru injectii intramusculare
 • Raspuns realistic al sistemului presurizat
 • Piele si vene interschimbabile

   
   
                 

          W44134 - Manechin didactic de adult cu simulator de aritmie

  Manechinul complet asigură o gamă largă a predării ACLS-ului cu recunoaşterea aritmiei şi defibrilaţie confirmabilă.  Este prevăzut cu o geantă de depozitare, şi permite predarea următoarelor procedee ACLS: 

  Tehnica CPR

 • Zone specifice CPR palpabile şi vizibile
 • Cap, gât şi mandibulă complet articulată
 • O unitate de imprimare face posibilă evaluarea CPR-ului (lucreaza in modul adult / copil, confirmarea poziţiei corespunzătoare a mâinii, prezintă frecvenţa şi adâncimea compresiei, respectiv durata şi volumul ventilatiei.
 •        

  Tratarea cailor respiratorii

 • Anatomia realistică a gurii, limbii, laringelui , faringelui, epiglotei, corzilor vocale, traheii şi esofagului
 • Cu ajutorul cartilajului cricoid poate fi exersată manevra Sellick
 • Separat se poate asculta plămânului stâng şi drept
 • Posibilităţi de aspiraţie
 • Posibilităţi de intubare orală, nazală şi digitală
 •        

  Injectii intravenoase si intramusculare

 • Biceps cu articulatie pentru acces antecubital si dorsal
 • Zona bine determinata la umar pentru identificarea tesutului muscular in cazul efectuarii injectiilor
 • Raspuns realistic al sistemului de masurare a tensiunii arteriale
 • Instructorul determina nivelul sistolic si diastolic, bataile inimii si volumul sonor
 • 5 sunete Korotkoff pot fi oprite sau nu
 • Decalajele auscultatorii pot fi oprite sau nu
 •        

  Piept propice defibrilarii

 • Sistemul intern al pieptului absoarbe intreaga forta a fiecarui soc
 • Posibilitatea efectuarii manuale, semiautomata si automata a defibrilarii
 • Ca in realitate, se pot monitoriza 4 posturi EKG si 2 de defibrilare
 • Compatibil cu toate tipurile de defibrilatoare si aparate EKG
 •        

  Simulator EKG interactiv

 • Unitatea externa permite exersarea cu defibrilator si simulator cardiac pe manechin. (Este posibila si exersarea fara manechin.) Diferite ritmuri EKG pot fi generate si prezentate pe monitorul EKG(nu se livreaza un astfel de aparat) pentru diagnosticare si practica de defibrilare. Toate aritmiile pot fi prezentate in modul adult sau copil, fiind disponibile 34 ritmuri. Un led lumineaza pentru: detectia pulsului, descarcarea defibrilatorului, modul adult, modul copil, baterie descarcata. Pentru conservarea energieie bateriei, este dotat cu deconectare automata in cazul in care aparatul nu este folosit.

   
   
                 

          W44135 - Trunchi adult ACLS cu simulator interactiv aritmic

  Acest trunchi uşor de transportat permite exersarea aceloraşi proceduri ca în cazul W 44134, însă fără măsurarea tensiunii arteriale, injecţiilor i.v. şi i.m. (la mână), cutie de transport şi fără unitatea de tipărire.

   

   

   
   

          W44668 - Aparat intubaţie adulţi

   

   

   
   

          W44687 - Aparat intubaţie adulţi

   

   

   
   

          W45143 - Manechin de reanimare cu ordinator portabil multimedia, 5ani

  Manechin didactic de copil de 5 ani dotat cu senzor şi căi de respiraţie intabulabile şi braţ pentru injecţie şi iv/io.  Cu picior pentru injecţie.  Pot fi verificate 15 frecvenţe cardiace, 9 sunete de respiraţii.  Cu ajutorul mijloacelor virtuale manechinul poate fi monitorizat şi manipulat (cu conectare prin interfaţă) Este un sistem interactiv dirijat de instructor (CodeMarker) care la punctele de instruire foloseşte instrucţiunile de resuscitare AHA (American Heart Association)   Dispunde de o grafică colorată,şi permite instructorului să aleagă dintre 10 coduri preprogramate, respectiv să stabilească experienţa a câtorva mii de testări (care pot fi accesate, memorate şi imprimate), cum ar fi:  cardoversie, detectarea şi tratarea aritmiei, totalizarea semnelor vitale cu ajutorul aparatului de măsurarea tensiunii şi a puloximetrului, alegerea medicamentului.  Senzorii confirmă executarea corectă a următoarelor probleme :  Amplasare tub ET, suflare în căile respiratorii, compresie toracică, amplasare ac iv. (regiune antecubitală, vena femurală).

   

   
   

          W45156 - Tors de intubaţie

   

   

   
   

          W46502 - Simulator pentru acces vascular venos în pediatrie

  Acest model  de nou-născut de sex femeiesc (1,8 kg/40,6 cm) este perfect pentru studierea şi practica atât a accesului şi injecţiilor venoase cât şi pentru recoltarea de sânge. Puncţiile corecte vor produce o curgerea a sângelui artificial în sens invers. Acest model permite accesul la următoarele vene:

  • Vena bazilică şi axilară (braţe)
  • Vena safenă (la picioare)
  • Vena popliteală
  • Venă jugulară externă
  • Venă temporală (la cap)
  • Vena ombilicală

  Pot fi practicate oricare din următoarele metode:

  • Puncţie normală a unei vene
  • Cateterism venos central
  • Cateterism ombilical
  • Poziţionarea canulei
  • Bandajare
  • Fixarea cateterelor
  • Inserarea şi administrarea cateterelor endotraheale şi endonazale şi a tuburilor de hrănire

  Se livrează cu 1,1 l de sânge artificial, pungă pentru sânge, geantă de transport

  Accesorii opţionale şi piese de schimb pentru W 46502
  W 46503 Piele şi vene

  • Eşantion de piele pentru braţ (drept şi stâng)
  • Piele pentru picior (stâng)
  • Scalp
  • Vene

  W 46504 Vene
  W 46505 Ombilic
  W 46506 4,5L de sânge artificial

  W46508
  Geantă pentru transport
  Cutie cu suprafeţe netede

  55x43x42 cm; 1.1 kg

   

   
   
  Sus