ANATOMIE -> modele de vertebre

A72 - Coloană cervicală

Constă din placa occipitală, 7 vertebre cervicale şi discuri intervertebrale, nervi cervicali, artere vertebrale şi măduvă.  Se află pe un stativ de pe care se poate demonta. Dimensiuni : 19 cm

   
   

A73 - Coloană vertebrală toracică

Constă din 12 vertebre toracice şi discuri intervertebrale, nervi şi măduva coloanei. Se află pe un stativ de pe care se poate demonta. Dimensiuni :  32 cm

   
   

A74 - Coloana vertebrală lombară

Constă din 5 vertebre lombare şi discuri intervertebrale, os sacru cu placă pliabilă, coccis, nervi spinali şi măduvă. Se află pe un stativ de pe care se poate demonta. Dimensiuni : 34 cm

   
   

A75 - 6 vertebre montate

Contine atlas, axis, alta vertebra cervicala, doua vertebre toracice cu inel intervertebral si o vertebra lombara. Sunt montate pe suport si sunt demontabile.

   
   

A75/1 - 5 vertebre

Atlas, axis, cate o vertebra cervicala, toracica, vertebre.

   

A76 - Coloană lombară cu hernie de disc intervertebral

2 vertebre lombare cu nervi spinali, măduvă şi cu doua discuri intervertebrale deformate, dorso laterale, schimbabile, aflate între vertebrele 4 şi 5.  Se află pe un stativ de pe care se poate demonta. Dimensiuni :  13 cm

   
   

A76/5 - Coloană lombară cu hernie de disc intervertebral dorso-lateral

Acest model de coloana lombara include o hernie de disc intervertebral intre cea de a 3-a si a 4-a dintre vertebrele lombare. Acest model de calitate ridicata se livreaza pe suport ce poate fi indepartat.

   
   

A76/8 - 3 vertebre lombare, montate flexibil

Modelul este corect anatomic pana la cel mai mic detaliu. Este montat flexibil si contine nervi spinali si dura mater al maduvei spinarii.

   
   

A76/9 - 2 vertebre lombare cu disc herniat, montate flexibil

Acest model de inalta calitate este un instrument educational excelent pentru clasa sau in cabinetele medicale. Acest model anatomic lombar mai contine nervi spinali si dura mater al maduvei spinarii.

   
   

A78 - Model de osteoporoză Deluxe (3 vertebre)

Constă din trei vertebre lombare cu discuri interverterale secţionate median. Pentru a putea fi comparate în partea superioară este prezentată structura osoasă sănătoasă, în partea din mijloc structura cu osteoporoză , iar in partea inferioara structura cu osteoporoză avansată, cu  aplatizare, deformare şi masă scăzută.  Pentru un studiu detaliat vertebrele pot fi scoase de pe stativ. Dimensiuni :  16 cm

   

A95 - Model de osteoporoza

Acest model impresionant prezinta comparativ vertebre toracice normale si afectate de osteoporoza. Ideal pentru studierea medicinei precum si pentru informarea pacientilor. Sunt prezentate vertebrele numarul 11 si 12. Reproducerea vertebrelor osteoporotice cu disc intervertebral subtiat este pozitionata in partea stanga a displayului. Vertebra superioara este divizata la jumatatea ei. Aceasta jumatate este prinsa cu ajutorul unui magnet, astfel incat ea poate fi indepartata cu usurinta pentru a se putea studia suprafata de taiere. Astfel se poate vedea clar fracturarea partii superioare a vertebrei, distrugerea structurii osoase, ca rezultat al osteoporozei. Schimbarile degenerative ale osului, manifestate ca osteofite sunt deasemenea identificabile. Pentru comparatie, sunt prezentate in partea dreapta 2 vertebre sanatoase. Se mai prezinta biopsii ale oaselor afectate de osteoporoza, cu o densitate scazuta, precum si oase sanatoase, pentru comparatie.

   
   

A795 - Stadii ale herniei de disc şi degenerarea vertebrelor

La acest model se poate face comparaţie între o vertebră lombară cu discuri intervertebrale, sănătoasă si una afectată de hernie. Se pot dezasambla vertebrele, discurile si nervii spinali. Dimensiuni : 22cm

   
   

W47500 -4 Stadii degenerative ale coloanei lombare

Un model exceptional pentru demonstrarea degenerarii osului vertebrei si a discului intervertebral. Primul model reprezinta varianta sanatoasa, al doilea cea cu sindromul Facet si cu hernie de disc, al treilea este cu disc subtiat si cu inceput de pinteni ososi, iar al patrulea reprezinta o degenerare serioasa cu sudura vertebrelor. Modelul foloseste vertebrele L4 si L5.

   
   

W22230 -Simulator hernie de disc

Acest model inovator arata mecanismul accidental prin care apare hernia de disc. Simulatorul demonstreaza cum discul intervertebral herniaza atunci cand in viata reala indoim sau rasucim trunchiul. Deoarece problemele vertebrelor sunt foarte raspandite, orice medic specialist sau terapeut ar trebui sa detina un astfel de model pentru a arata oamenilor cat de importante sunt miscarile blande si comportamentul la nivelul coloanei vertebrale. Modelul contine doua vertebre, inel intervertebral elastic, maduva si nervi.

   

A790 - Set de 7 vertebre cervicale, calitate exceptionala

Aceasta replica unica prin fidelitate si calitate a structurii osoase recunoscuta in toata lumea, este fabricata dupa patentul "3B BONElike", ceea ce reprezinta faptul ca arata exact ca osul uman. Fiecare vertebra are o greutate fidela celei reale.

   
   

A792 - Set de 5 vertebre lombare, calitate exceptionala

Aceasta replica unica prin fidelitate si calitate a structurii osoase recunoscuta in toata lumea, este fabricata dupa patentul "3B BONElike", ceea ce reprezinta faptul ca arata exact ca osul uman. Fiecare vertebra are o greutate fidela celei reale.

   
   

A793 -Set de 24 vertebre, calitate exceptionala "3B BONElike"

Acest set este unic pe plan mondial, aducand o copie a structurii anatomice a vertebrelor de o finete excelenta. Setul contine 7 vertebre cervicale, 12 vertebre toracice si 5 lombare. Setul prezinta urmatoarele caracteristici: materialul facut sub patentul "3B BONElike", ce imita osul uman pana la perfectiune, are o greutate reala a osului. Fiecare vertebra este etichetata(C1-7; T1-12 si L1-5). Este livrat intr-o geanta cu compartimente separate pentru fiecare vertebra.

Sus